Žensko zdravlje

Žensko zdravlje

Do sada smo već predstavili razne sexy igračke koje uz zabavu pomažu i zdravlju muškaraca i žena.

Vrijeme je da predstavimo proizvode koji su primarno namijenjeni ženskom zdravlju. Naravno, pričamo o vaginalnim kuglicama i menstrualnim čašicama.

Vaginalne kuglice

Kako sam naziv kaže, vaginalne kuglice namijenjene su umetanju u vaginu, te iako mogu poslužiti i za zabavu, primarna funkcija im je izvođenje keglovih vježbi kako bi se ojačali mišići dna zdjelice i dugoročno se unaprijeđuje kako seksualni život, tako i zdravlje žene.

Početnicama se preporuča da krenu sa većim, lakšim kuglicama, a kasnije napreduju prema manjim i težim modelima. Kod nas ih možete nabaviti pojedinačno ili u setu (od manje/teže do veće lakše).

Kompletnu ponudu vaginalnih kuglica provjerite ovdje

Prednost ove sexy igračke je da vježbe s njom možete izvoditi bilo kada i bilo gdje, vježba se izvodi na način da uz malu pomoć lubrikanta na bazi vode umetnete vaginalnu kuglicu u vaginu, te je zadržavate unutra koristeći isključivo mišiće zdjelice, a ne trbuha, bedara ili stražnjice. Ukoliko niste sigurni o kojim se točno mišićima radi, prilikom sljedećeg odlaska na wc i mokrenja, pokušajte zaustaviti mokrenje – upravo ti mišići trebaju „trening“.

Vježbanjem tih mišića pojačavate prokrvljenost mišića zdjelice, te povećavate otpornost na upale urinarnog trakta. Uz to, jača prokrvljenost pozitivno će utjecati i na Vaše seksualno iskustvo zbog intenzivnijeg osjeta u tom području.

Menstrualne čašice

Menstrualna čašica je vrsta proizvoda za žensku higijenu za višekratnu upotrebu. To je mala, fleksibilna posudica u obliku lijevka, napravljena od gume ili silikona koju umetnete u svoju rodnicu kako bi skupljala menstrualnu krv. Prije nego se odlučite na kupnju menstrualne čašice, svakako preporučamo da se savjetujete sa svojim ginekologom oko veličine koja Vam je potrebna.

Kompletnu ponudu menstrualnih čašica provjerite ovdje.

Menstrualnu čašicu prije svake upotrebe preporučamo sterilizirati kuhanjem u vrućoj vodi 3-5 minuta. Ukoliko možete umetnuti tampon, trebali bi bez većih problema moći umetnuti i menstrualnu čašicu. S njom bi trebali biti u mogućnosti obavljati sve svoje dnevne aktivnosti bez ikakvih ograničenja. Možete ju nositi 6-12 sati, ovisno o veličini čašice i količini menstrualnog krvarenja, tako da ju uglavnom možete bezbrižno kao zaštitu koristiti i kroz noć. Nakon 12 sati ju obavezno uklonite i zamijenite, naravno ako je ranije puna mijenjate je i ranije kako bi iznjegli curenje.

Prednosti korištenja menstrualne čašice:

  • Praktičnost.
  • Sigurnija je od tampona i ne prijeti Vam rizik od sindroma toksičnog šoka (TSS), rijetke bakterijske infekcije povezane s upotrebom tampona.
  • Imaju veći kapacitet spremanja menstrualne krvi od tampona i uložaka.
  • Ekološki je prihvatljivija.
  • Nošenje čašice bi moralo biti udobno i ne ometati Vas u svakodnevnim aktivnostima.
  • Dugoročno su jeftinije zbog dugog vijeka trajanja.

Nedostatci korištenja menstrualnih čašica:

  • Može biti teško pronaći pravu veličinu. To znači da ćete možda morati isprobati nekoliko veličina prije nego nađete „onu pravu“.
  • Možda se pojaviti alergijska reakcija. Iako je većina čašica napravljena bez lateksa, za neke osobe postoji mogućnost da silikon ili gumeni materijal izazovu reakciju.
  • Može uzrokovati iritaciju vagine ukoliko prije umetanja nije dobro očišćena ili ukoliko ju umetnete bez podmazivanja.
  • Može povećati mogućnost infekcije ukoliko ju dobro ne operete i osušite.