Zašto koristiti lubrikant u seksu i sa sexy igračkama? – vodič za početnike

Činjenica je da parovi koji koriste lubrikant imaju bolji seks. Ta skliska tvar ne samo da olakšava penetraciju već i predigru čini ugodnijom – dakle, zašto ne?

Usprkos uvriježenom mišljenju, lubrikanti su za svakoga, a ne samo za ljude čija tijela se bore s prirodnim izlučivanjem „podmazivanja“. Iako smatrate da Vaše tijelo odrađuje vrhunski posao i bez dodatne pomoći, moguće je da propuštate sasvim nove dimenzije užitaka bez da ste toga uopće svjesni.

Naravno, obzirom da anus nema nikakve žlijezde za lučenje „podmazivanja“, lubrikant je apsolutno obavezan za sve analne avanture.

Za što se lubrikant koristi ?

Nema kraja načinima na koje lubrikant unapređuje Vaš seksualni život.

Lubrikant smanjuje trenje među dijelovima koji se dodiruju, što znači manje trljanja i više zadovoljstva. Bez obzira u kojoj ste pozi ili kojom sexy igračkom se koristite, smanjeno trenje je blagoslov koji će definitivno intenzivirati Vaše orgazme.

Lubrikanti su siguran način za intenziviranje stvari u dnevnoj sobi. Radi li se o dodavanju malo slatkoće oralnom seksu ili dodavanju malo peckanja Vašim dodirima, dizajnirani su da Vam se pridruže na mjestima gdje šlag i čokoladni sos ne mogu.

Lubrikanti su spremni kada i Vi, pa možete instant zagrijati atmosferu. Ukoliko niste ljubitelj kondoma i ne volite osjećaj koji imate kad ga stavite – lubrikant će Vam pomoći da imate glatkiji osjećaj zaštićenog seksa.

Što mogu koristiti kao lubrikant ?

Svakako bi kod upotrebe lubrikanata prednost trebali dati proizvodima koji su proizvedeni za tu namjenu, jer će to naravno biti sigurnije za Vaše tijelo.

Lubrikant na bazi vode je univerzalan i ima lagan, prirodan osjećaj pri upotrebi sa sexy igračkama ili prilikom seksa s partnerom. Siguran je za samozadovoljavanje, vaginalni i analni seks (predlažemo da za analni seks svakako razmotrite lubrikante namijenjene analnom seksu) i kompatibilan je sa svim materijalima od kojih su izrađene sexy igračke. Većina lubrikanata na bazi vode su sigurni za uporabu s kondomima, no na tržištu ima i onih koji nisu tako da svakako provjerite upute prije korištenja.

Silikonski lubrikant traje najduže od svih lubrikanata, te je vodootporan što ga čini idealnim za seks pod tušem. Izvrstan je za samozadovoljavanje, vaginalni i analni seks, ali ga nikada ne bi trebalo koristiti sa sexy igračkama koje imaju realistični osjećaj ili sa silikonskim sexy igračkama. Kao i lubrikant na bazi vode i silikonski lubrikant je uglavnom siguran za kondome, no svakako treba provjeriti upute prije upotrebe.

Lubrikant na bazi ulja uglavnom u sebi sadrži sastojke koji omekšavaju kožu kao što su aloe vera, vitamin E i bademovo ulje, što ga čini idealnim za individualnu vanjsku igru. Ne preporuča se njegovo korištenje prilikom penetracije ili igre koja uključuje dodirivanje iznutra, te se također ne preporučuje upotreba s kondomima, a što se tiče sexy igračaka – kompatibilan je samo s onima izrađenim od metala ili stakla (naravno opet bez penetracije/umetanja).

Lubrikant s okusom idealan je za dodavanje malo začina u oralni seks i predigru. Raspoloživi su u širokom rasponu okusa – od odvježavajuće voćnih do dekadentno bogatih. Lubrikant s okusom biti će kompatibilan sa svime ovisno o baznom materijalu od kojeg je napravljen – većina ih je na bazi vode, što ih čini izrazito univerzalnim.

Analni lubrikant je, kao i lubrikant s okusom napravljen je od različitih baznih materijala, najčešće na bazi vode ili silikona. Od običnog lubrikanta razilikuje se po pojačanoj gustoći, što omogućava dugotrajnije i laganije klizanje tijekom analnog seksa ili drugih analnih igara.

Organski lubrikant postaje sve popularniji, posebno kod osoba osjetljivih tijela i ekološki osvještenih. Kako im se sastavi često razlikuju, bitno je prije primjene pročitati upute kako bi ga pravilno primjenili. Svakako provjerite našu Nanami liniju lubrikanata koja je u potpunosti prilagođena i veganima.

Zagrijavajući i peckajući lubrikanti dodaju osjetnu stimulaciju seksualnim igrama i brz i efikasan su način da začinite svoj seksualni život. Postoji široki raspon stimulirajućih gelova i lubrikanata, svi su namijenjeni da iritiraju završetke živacai intenziviraju osjećaj dodira. Preporučamo da prije upotrebe ove vrste lubrikanata na svojim najosjetljivijm područjima prvo isprobate manju količinu na unutrašnjosti usne kako bi dobili osjećaj snage reakcije i stimulacije.