I starije osobe imaju pravo na seksualno zadovoljstvo

Seksualne igračke za starije?

Seksualnost se još uvijek primarno veže uz ljepotu i mladost. No, i starije osobe imaju pravo na seksualno zadovoljstvo. U tome im mogu od velike koristi biti seksualne igračke, valja se samo odvažiti!

Seksualni život starijih osoba još je uvijek tabu, tema o kojoj se rijetko i nerado govori, iako istraživanja pokazuju da više od 80 posto osoba starijih od sedamdeset godina drže da je seks važan za ukupnu kvalitetu njihovih života. Pa ipak, ova tema i dalje ostaje skrivena, jer se naprosto ne uklapa u stereotip o starijim osobama kao seksualno neaktivnim.

No, seksualno zadovoljstvo ne treba biti tek sjećanje na njihove  burne mladenačke dane, dapače, seksualne igre mogu uljepšati život seniora i promijeniti njihovu svakodnevicu. Uostalom, seks je tjelesna aktivnost koja je sigurno zabavnija od pletenja ili igranja balota, unatoč ograničenjima kakva su moguće bolesti, primjerice, artritis, erektilna disfunkcija ili suhoća rodnice.

U prevladavanju takvih problema i rasplamsavanju iskre seksualnog uzbuđenja starijima od velike pomoći mogu biti upravo seksualna pomagala! Seksualne igračke mogu biti korisne baš u prilagodbi promjenama koje se događaju s godinama.

Seksualne igračke često otvaraju potpuno novi svijet mnogim starijim parovima i omogućuju im da eksperimentiraju s novim načinima postizanja seksualnog zadovoljstva. Već i njihova kupnja može biti uzbuđujuća, kao i razgovor o tome što stariji parovi u stvari žele i trebaju kako bi probudili svoj seksualni život na obostrano zadovoljstvo.

Za to će naravno, morati odbaciti stare inhibicije i odvažiti se na eksperimentiranje sa seksualnim pomagalima.

Za ulazak u uzbuđujući svijet seksualnih igračaka stariji parovi mogu izabrati kakav vibrator manje veličine. Na tržištu se nude vibratori s raznim postavkama brzine i pulsiranja, koji će odvažnim seniorima omogućiti da naposljetku pronađu savršenu seksualnu stimulaciju. Većina vibratora izvrsna je i za vanjsku i za unutarnju stimulaciju, pa su idealno pomagalo za novo, nezaboravno iskustvo.

Oni hrabriji i znatiželjniji mogu se odvažiti i na korištenje i većih seksualnih igračaka, vibratora ili dildoa, pri čemu je preporučljivo koristiti maziva i hidratantne kreme kako njihovo korištenje ne bi izazvalo neželjenu nelagodu. Također su zrelije godine možda i vrijeme da isprobate nešto što se kao mlađi možda niste usudili, pa se zaigrate i u „zabranjenom području“ analnog seksa.

Stariji parovi ne bi trebali zazirati ni od elektrostimulacijskih vibratora, klitorisnih pumpi, raznih masažera i drugih pomagala koja će im uljepšati njihove dane.

Možda su predstojeći praznici stoga baš idealno vrijeme da svom partneru poklonite igračku kojom ćete ponovo raspiriti staru strast!