Seksualne igračke nisu izmišljotina modernog doba

                                   Dildo su koristili već naši pradavni preci

Mislite li da su seksualne igračke proizvod modernog doba? Varate se! Povijest ovih pomagala mnogo je starija i seže u samo praskozorje ljudske civilizacije.

Izgleda da su nadomjestak za penis otkrili već naši davni preci, još prije 28 tisuća godina. Pećinski ljudi domislili su se kako od kamena ili kosti, materijala koji im je bio pri ruci, oblikovati falični predmet koji danas poznajemo kao - dildo. Doduše, bio je dug tek osam centimetara, no, bez obzira na veličinu vjerojatno je ipak poslužio svrsi za koju je izrađen.

Predmeti koje bismo danas mogli nazvati seksualnim igračkama uveseljavali su aristokrate iz kineske dinastije Han, jer su čepovi od žada, koje su balzameri rabili kako bi spriječili da chi - životna snaga pokojnika napusti njegovo tijelo, mogli imati i drugačiju, puno zabavniju namjenu. No, drevni azijski narodi koristili su i namjenski lijevane dildoe od bronce, a sudeći prema minucioznosti njihove izvedbe, oni nisu bili tek seksualno pomagalo, nego i predmeti visoke umjetničke forme.  

Seksualne igračke poznavali su naravno i stari Grci, koji su za svoje seksualne užitke najčešće koristili dildoe koje su mogli izraditi sami, ovisno o svojim željama i preferencijama, pa su stari Grci i Grkinje, rado koristili faluse napravljene od - kruha. Budući da su bili u masovnoj uporabi, očito je da su bili učinkoviti i da su napaljenim antičkim sladostrasnicima pružili mnoge lijepe trenutke.

Brončani falusi usrećivali su i stare Rimljane, koji su ih uz eksplicitne svrhe koristili i kao zaštitu od uroka. Falusni amuleti bili su naime, svakodnevica i važan dio kulture antičkog Rima i njegovih nezajažljivih građana.

Seksualna pomagala rabila su se i u Srednjem vijeku, iako su masturbacija i seksualni užitak bili proklamirani kao siguran put u vječno prokletstvo. Iako je Crkva pomno pazila na svaku dušu, bilo je naravno i onih koji su podlegli napasti koja je uključivala i korištenje seksualnih pomagala. Za tu je svrhu ponovo poslužio materijal kojeg je bilo u izobilju, prije svega drvo, no, srednjovjekovni povjesničari navode kako je i u Srednjem vijeku, baš kao i u antičkoj Grčkoj, za takav način seksualnog zadovoljstva najviše korišten - kruh.

Kreativni u iznalaženju seksualnih pomaganja bili su i narodi predkolumbovske Amerike, koji su se primjerice, dosjetili da bi za učinkovitu stimulaciju klitorisa izvrsno mogle poslužiti u snopu uvezane dlake iz konjskog repa.  

No, u želji da povećaju seksualno zadovoljstvo ipak su najdalje otišli narodi Dalekog istoka, koji su još u 5. stoljeću shvatili da bi im u toj nakadi mogle odlično poslužiti sićušne metalne kuglice koje bi se mogle umetnuti u penis. Stvar je funkcionirala, pa su počeli izrađivati i nešto veće kuglice za zadovoljstvo svojih partnerica. Kada bi se umetnule u vaginu te bi se „ljubavne kuglice“ pomicale i pobudile val užitka.  

Da bi doskočili apstinenciji tijekom dugih plovidbi morima svijeta kreativni su bili i pomorci, kojima možemo pripisati izum prvih - lutki za seks. Iako su bile više ili manje vješto  izrađene tek od snopova slame, pohotni moreplovci su ih od milja zvali - dame de voyage.

Seksualne igračke postajale su sve kreativnije, pa nam je moderno doba industrijalizacije priskrbilo i prve - vibratore. U viktorijansko doba bili su mali, a da bi ispunili svoju zadaću valjalo ih je pogoniti ručno, što je zahtjevalo i stanovitu vještinu. Zato nije trebalo dugo da parni pogon dobije svoju primjenu i na području seksualnog zadovoljavanja. Manipulator, prva seksualna igračka te vrste, koja je 1869. godine patentirana u Sjedinjenim Američkim Državama, bio je zapravo zastrašujući stroj koji je svoju primjenu trebao imati u medicini. Ovaj izum dr. Georgea Taylora trebao je primarno liječiti „žensku histeriju“ , a od koristi je trebao biti i za masažu bolnih vratova, pa čak i za prevenciju pretilosti. No, dobio je sasvim drugu, veseliju namjenu, a otvorio je put svim drugim seksualnim igračkama, koje su konačno prestale biti društveni tabu u vrijeme seksualne revolucije u drugoj polovici prošloga stoljeća.  

Sada kada znate da sklonost seksualnim igračkama nije ništa novo, nepoznato i strano, slobodno uronite u našu široku ponudu i odaberite nešto za sebe i svojeg partnera/partnericu: vibratori; dilda; masturbatori.